Elon Musk a inaugurat o companie de inteligență artificială denumită xAI, colaborând cu cercetători de la Google și OpenAI.

Viitorul Dezvoltării Web: Inteligența Artificială Predictivă și Livrarea de Conținut Inteligent

Miercuri, Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, și proprietarul Twitter, a anunțat lansarea unei noi companii de inteligență artificială numită xAI. Potrivit CNBC, scopul acestei companii este de a înțelege adevărata natură a universului. Conform informațiilor disponibile pe site-ul web al companiei, Musk și echipa sa vor oferi mai multe detalii vineri, în cadrul unui chat live pe Twitter Spaces.

Conform informațiilor prezentate pe site-ul web al companiei, membrii echipei xAI sunt proveniți din organizații de prestigiu, inclusiv DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research și Tesla. Acești experți au contribuit la proiecte remarcabile, cum ar fi AlphaCode de la DeepMind și la dezvoltarea chatbot-urilor GPT-3.5 și GPT-4 de la OpenAI.

https://twitter.com/elonmusk/status/1679164661869182976?s=20

În luna aprilie, Financial Times a raportat anterior despre acest startup, iar în aceeași lună, Musk a dezvăluit detalii despre planurile sale pentru un nou instrument de inteligență artificială numit “TruthGPT” într-un interviu înregistrat pe Fox News Channel. În cadrul interviului, el a exprimat preocuparea sa că companiile de AI existente acordă prioritate sistemelor care sunt “corecte din punct de vedere politic”.

Compania a fost înregistrată în Nevada în luna martie, iar anterior Musk și-a schimbat numele de pe Twitter în “X Corp” în unele documente financiare. Cu toate acestea, pe site-ul xAI, compania anunță că s-a separat de X Corp și că va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla și alte companii pentru a avansa în misiunea sa.

NEWSLETTER