Rolul Fundamental al SEO-ului în Marketingul Online

Evaluarea Instrumentelor SEO Susținute de Inteligență Artificială pentru Web Designerii

Optimizarea motoarelor de căutare sau SEO este acum mai importantă ca niciodată – mai ales că atât de multe afaceri se luptă din cauza economiei și a costurilor în continuă creștere ale media câștigate. Pentru profesioniștii SEO, însă, a avea competențe doar într-un singur domeniu nu este recomandat într-adevăr. SEO-urile servesc adesea ca un pod între diferitele domenii ale unei afaceri online, iar familiarizarea cu diversele concepte fundamentale de marketing digital poate juca un rol important pentru cariera lor, precum și pentru clienții și afacerile pe care le servesc.

Modul în care funcționează marketingul online și afacerile

Afacerile online au schimbat definiția afacerilor și modul în care acestea funcționează. Produsele digitale și valoarea bazată pe conținut informativ stau acum în fruntea afacerilor online. Înțelegerea a ceea ce este specific afacerilor online și modul în care funcționează marketingul și afacerile online este un concept fundamental pe care toți SEO-urile ar trebui să-l înțeleagă.

Acest lucru îi ajută să-și alinieze eforturile cu obiectivele generale ale afacerii. Îi ajută pe SEO-uri să înțeleagă cum este de așteptat ca afacerea lor să servească clienții potențiali și existenți și ce se așteaptă de la o afacere. Acest lucru ar putea influența modul în care SEO-urile prioritizează anumite zone ale site-ului, de exemplu, un ghid informativ pentru partea de sus a embolului vs. o pagină de aterizare comercială.

Călătoriile online ale clienților

Acest lucru poate fi înțeles ca o extensie naturală a ceea ce am discutat în punctul anterior. Știm că afacerile online adesea nu vând doar produsele sau serviciile lor. În schimb, multe dintre ele produc, de asemenea, conținut informativ pentru partea de sus a embolului, care deseori servește ca punct de plecare al călătoriei clientului.

Înțelegerea tuturor acestor faze diferite și a rutelor pe care un client le parcurge în călătoria sa poate juca un rol crucial pentru SEO-uri. De exemplu, poate ajuta la răspunsul la unele dintre următoarele întrebări:

  • Care este călătoria clientului cea mai potrivită pentru un anumit tip de afacere online?
  • Cum susține SEO-ul toate diferitele etape ale embolului cumpărătorului?
  • SEO-ul optimizează conținutul pentru partea de sus a embolului (TOF), mijlocul embolului (MOF) și partea de jos a embolului (BOF) conform cerințelor afacerii?

Cum afectează analiza concurenților peisajul online

Una dintre primele lucruri pe care profesioniștii SEO ar trebui să le facă este să efectueze o analiză foarte exhaustivă și cuprinzătoare a concurenților. Nu numai că poate descoperi oportunități valoroase și idei de cuvinte cheie, dar poate identifica și domenii care ar putea fi mari impulsionatori de afaceri. Analiza concurenților, totuși, nu este doar despre introducerea a câtorva site-uri ale concurenților direcți în instrumente de audit SEO și crearea unei liste de cuvinte cheie. Înțelegerea modului în care concurenții pot afecta peisajul online pentru afacerea ta este mai subtilă decât atât.

Astăzi, nu concurezi doar cu concurenții direcți din industria sau nișa ta. Concurezi și cu alte mijloace și tipuri de afaceri: publicații media, influenceri de social media, canale YouTube, Netflix, jocuri video. Orice lucru care poate atrage atenția publicului tău este un concurent. Chiar și rezultatele căutării au devenit din ce în ce mai diverse, cu pachete de hărți, videoclipuri și tweet-uri. Toate acestea contează și ar trebui luate în considerare în timpul analizei concurenților.

În cele din urmă, analiza concurenților este, de asemenea, importantă pentru ca SEO-urile să înțeleagă ce trebuie făcut și cum să se remarce. Nu poți să faci asta prin replicarea a ceea ce fac toți ceilalți. Acest lucru este mai ales important pentru SEO-uri care ajută și la formularea unei strategii de conținut, ceea ce ne aduce la următorul nostru punct.

Rolul critic al conținutului

SEO-ul și conținutul de înaltă calitate merg mână în mână. Nu poți să reușești în optimizarea motoarelor de căutare dacă ai conținut de calitate slabă. Prin urmare, nu este neobișnuit să construiești o echipă completă de conținut sub aripile unui profesionist SEO. Acest lucru poate include aducerea de scriitori, editori, animatori, designeri grafici, designeri web, fotografi etc. Cu toate că îți poți asambla echipa, cea mai importantă parte este modul în care le legi pe toate. Conținutul nu ar trebui să fie condus doar de creativitate, ci și de date empirice, cercetare de cuvinte cheie, obiective de marketing și afaceri ale afacerii și tendințele în creștere.

Cum pot afecta campaniile media plătite SEO-ul

La fel cum conținutul și SEO-ul merg aproape întotdeauna mână în mână, media plătită și SEO-ul sunt adesea percepute ca două linii paralele. Campaniile media plătite (cum ar fi campaniile de marketing pe motoarele de căutare pe Google) și eforturile de optimizare pentru motoarele de căutare uneori par contradictorii. De exemplu, dacă te clasifici pe poziția numărul unu pentru numele brandului tău, ar trebui să licitezi pe cuvinte cheie branduite? Cum va afecta asta traficul și veniturile aduse de departamentul SEO?

Înțelegerea modului în care media plătită (sau SEM, în acest caz) funcționează îți poate oferi claritatea de care ai nevoie pentru a anticipa, a înțelege și a răspunde la întrebări de genul acesta. Ca urmare, poți lua decizii mai bune, mai informate, care să te ajute să îți atingi obiectivele SEO, precum și obiectivele generale ale afacerii.

Cum influențează datele și analizele SEO-ul și afacerile online

Am discutat despre asta înainte, dar acest lucru este atât de important încât merită o amintire separată. În timp ce întotdeauna există loc pentru sentimente instinctive în afaceri, afacerile online sunt mai metodice și mai orientate către date în comparație. Cu instrumente precum Google Analytics disponibile gratuit pentru proprietarii de afaceri, aceștia pot să se adâncească în analize și să vadă cum atrag traficul, cum se implică vizitatorii cu site-ul web, câți oameni convertesc și pe care pagini, și multe altele. SEO-urile ar trebui să știe cum să obțină toate aceste puncte de date relevante, cum să analizeze datele și analizele și cum să utilizeze aceste date pentru a îmbunătăți performanța.

Impactul general al UI/UX și al designului web

Designul web și SEO-ul au acum o relație mult mai strânsă, acum mai mult decât oricând. Un design de website slab poate avea un impact negativ direct asupra SEO-ului – de la clasamente mai scăzute în motoarele de căutare până la penalități chiar din partea motoarelor de căutare. Ca profesionist SEO, este responsabilitatea ta să ghidezi designerii de website-uri în ceea ce privește tipul de website pe care îl dorești.

De la decizia dacă să folosești sau nu anunțuri interstițiale la personalizarea structurii website-ului, SEO-urile sunt un stakeholder important. Cu toate acestea, poți împărtăși doar contribuția ta valoroasă și să-ți faci simțită prezența dacă înțelegi alegerile creative, opțiunile alternative și constrângerile pe care le au designerii.

Recomandăm să dobândești o înțelegere temeinică a modului în care designul web și experiența utilizatorului pot afecta website-ul și performanța SEO a unui website. Dincolo de aceasta, încearcă să înveți și despre diversele sfaturi, trucuri, opțiuni și hack-uri pe care le folosesc designerii pentru a evita capcanele comune.

Costurile media câștigate continuă să crească. În plus, pe măsură ce alte afaceri devin mai pricepute tehnologic și încep să utilizeze diferitele mijloace de marketing online, competiția devine tot mai acerbă. De aceea, SEO-urile au devenit mai importante ca niciodată. Cu toate acestea, ele nu pot fi limitate doar la optimizarea pentru motoarele de căutare. SEO-ul modern trebuie să servească și ca punte între date, strategie de marketing, conținut, marketing performant și designerii web.

NEWSLETTER