Protejați-vă afacerea online cu masuri de securitate avansate!

Protejați-vă afacerea online cu masuri de securitate avansate!

Mulți dintre cei care dețin o afacere online, indiferent dacă au un magazin online sau doar un site de prezentare, subestimează riscurile de securitate asociate. Există o tendință în rândul acestora de a considera că hackerii apar doar în filme sau reprezintă o preocupare doar pentru marile corporații și agențiile guvernamentale.

Cu toate acestea, realitatea este că, începând cu momentul în care un site este lansat, există cel puțin o șansă ca acesta să prezinte vulnerabilități din punct de vedere al securității. Atacatorii cibernetici pot profita de aceste vulnerabilități pentru a compromite site-ul și pentru a obține acces la datele sensibile ale utilizatorilor sau ale afacerii.

Indiferent de mărimea afacerii online sau de natura acesteia, este crucial să se conștientizeze că securitatea digitală reprezintă o problemă reală. Aceste măsuri pot include implementarea de soluții de securitate avansate, monitorizarea activă a site-ului pentru detectarea potențialelor vulnerabilități și actualizarea constantă a platformei și a modulelor utilizate.

Există o varietate de metode prin care site-urile web pot fi expuse la amenințări de securitate. Înainte de a continua, este important să înțelegem câteva dintre cele mai frecvente riscuri la adresa securității site-ului web.

Virusi și Malware

Dacă nu sunteți familiarizați cu termenul de malware, acesta reprezintă un program informatic cu intenții dăunătoare. Prin urmare, termenii “malware” și “viruși” sunt practic sinonimi. Malware-ul poate fi, de fapt, cea mai mare amenințare pentru site. Nu mai puțin de 230.000 de variante de malware sunt create în fiecare zi.

Pentru a proteja site-ul, este important să implementați măsuri solide de securitate cibernetică, cum ar fi soluții de protecție împotriva malware-ului și a virușilor. De asemenea, ar trebui să se acorde atenție în ceea ce privește actualizarea și securizarea platformei și modulelor utilizate pe site.

Este recomandată utilizarea instrumentelor de monitorizare și detecție a amenințărilor pentru a identifica și a reacționa rapid la orice încercare de intruziune sau de infectare cu malware.

Atacuri DDoS

Hackerul folosește adrese IP falsificate pentru a crea o supraîncărcare de trafic pe servere, ceea ce duce la indisponibilitatea site-ului. Această tactică, cunoscută sub numele de atac DDoS (atac distribuit de tip denial-of-service), are ca rezultat blocarea accesului utilizatorilor legitimi și poate provoca pagube semnificative în funcționarea unui site web.

Cum să-ți securizezi site-ul ?

Acum că sunteți familiarizați cu unele dintre cele mai comune amenințări la adresa securității, este timpul să luați măsuri pentru a le preveni, respectând câteva recomandări esențiale.

Nu puteți presupune că site-ul este securizat în mod automat. Dacă nu ați întreprins nicio acțiune pentru a îmbunătăți securitatea, există o mare probabilitate ca acesta să fie vulnerabil la atacuri. Iată câțiva pași pe care trebuie să îi urmați pentru a îmbunătăți securitatea site-ului.

  1. Folosiți protocolul HTTPS
  2. Actualizați software-ul
  3. Alegeți un web hosting de calitate
  4. Modificați setările default ale CMS-ului folosit
  5. Restricționați File uploads
  6. Faceți Backup la site

Securitatea site-ului web trebuie să fie o prioritate absolută.Este dificil să se obțină un site 100% sigur deoarece hackerii găsesc mereu noi modalități de a ataca și de a fura informații. Cu toate acestea, puteți reduce acest risc prin implementarea măsurilor de securitate menționate mai sus. Dacă infractorii cibernetici întâlnesc un site cu o securitate solidă, vor căuta alte ținte care nu au implementat aceleași măsuri de securitate.

NEWSLETTER